Najistaknutija spomenička baština NP Mljet kroz fotografiju

Benediktinski samostan svete Marije, Mljet / Foto: Boris Kačan

MLJET – Izložbom fotografija „Najistaknutija spomenička baština NP Mljet”, u četvrtak 22. studenog Nacionalni park Mljet osim nadaleko poznate prekrasne prirode javnosti želi pokazati i kulturne znamenitosti. 

Otok Mljet je nadaleko poznat po svojim prirodnim vrijednostima, ali i brojnim kulturno-povijesnim spomenicima te tradicijom. U godini Europske kulturne baštine, izložbom crno bijelih fotografija široj javnosti će se predstaviti dio mljetske kulturne baštine na području Nacionalnog parka Mljet s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja iste. U fokusu izložbe su rimska palača u Polačama i benediktinski samostan Sv. Marije na istoimenom otoku.

Rimska palača u Polačama / Photo: NP MLjet

Tradicija otoka je prethodno predstavljena kroz izložbu „Lipi naši škoji” autora Vida Bagura, dok je dio kulturne baštine predstavljen i kroz izložbe fotografija „Otok Mljet, pličina Sveti Pavao/Brodolom s teretom izničke keramike” autora Igora Miholjeka.

Izložba „Najistaknutija spomenička baština NP Mljet” će biti otvorena u prostorijama Doma kulture u Babinom Polju s početkom u 11 sati i za sve posjetitelje ostaje otvorena do kraja 2018. godine.

Lucija Radulj