Objavljen prijedlog izmjene Zakona – Djeci s poteškoćama u razvoju besplatan prijevoz?

Na stranicama Hrvatskog sabora jučer je objavljen prijedlog Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskim prometu koji je uputio saborski zastupnik Arsen Bauk.

Prijedlog Zakona upućen je kao potpora akciji koju je pokrenuo Crveni križ Brač i Udruga Brački Pupoljci, a potpisali svi načelniči i gradonačelnica na otoku Braču.

Kako doznaje portal Dalmacija danas, inicijativa će se proširiti i na druge otoke.

Naime, tijekom primjene zakona uočilo se da zakonsko rješenje nije prilagođeno osobama s invaliditetom s prebivalištem na otoku koji su zbog svojih posebnih potreba prisiljeni putovati na kopno, te djeci s teškoćama u razvoju, a kojima je uz jednog ili dvoje pratitelja potrebna i pratnja s vozilom.

U tom smislu, akciju je pokrenulo Gradsko društvo Crvenog križa Brač, te je ovaj zakonski prijedlog realizacija njihove inicijative koja je dobila i širu podršku.

Što se tiče dobrovoljnih darivatelja krvi, želi ih se izjednačiti s onim dobrovoljnim darivateljima krvi koji ostvaruju pravo na povlašteni gradski prijevoz u mnogim gradovima u Republici Hrvatskoj.