Ronilačka atrakcija na sajmu Crofish

POREČ – U sklopu bogatog programa i velikog broja izlagača na 12. međunarodnom ribarskom sajmu Crofish, ove godine gostuje i poznati hrvatski ronilačko-edukativan projekt Pogled u plavo.

Na sajmu Crofish bit će postavljen 10 metarski bazen s podvodnom izložbom fotografija za sve ljubitelje mora, ronjenja i ribolova, a za sve zainteresirane posjetitelje sajma bit će organizirana besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom i u pratnji instruktora ronjenja.

Jedini hrvatski ronilački projekt koji spaja sigurnost u ronjenju, promociju, edukaciju i ekologiju te uključivanje mladih u promotivne, ekološke i edukativne programe nastupit će u sklopu Crofish sajma od 23. do 25. studenog 2018. godine u Gradu Poreču, dvorana Žatika.

Photo: Manuel Paljuh / Crofish PR

Projekt se provodi u organizaciji Udruženja obrtnika Poreč i Agencije Promocija ronjenja, a u suradnji s roniocima Nemo-Adria Rescue Teama.

Svi zainteresirani posjetitelji manifestacije imat će jedinstvenu priliku tijekom tri dana besplatno zaroniti te upoznati čari, vještine i tehnike ronjenja, 23. studenog 2018. u periodu od 12:00h do 19:00h te 24. i 25. studenog 2018. god. u periodu od 10:00h do 19:00h.

Na svoj već prepoznatljiv i atraktivan način u montažom bazenu projekta Pogled u plavo instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba bit će na raspolaganju svim posjetiteljima sajma koji žele isprobati i osjetiti čari ronjenja pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i u grijanom bazenu, a sve uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Photo: PR/Pogled u plavo

Nakon kraće poduke o ronjenju te zaronom u bazen zainteresirani posjetitelji će imati mogućnost pogledati podvodnu izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja, podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena.

Cilj projekta je potaknuti čim veći broj osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te promovirati Hrvatsku kao turističku i ronilačku destinaciju, a osim besplatnih probnih ronjenja predstavnici Diving Network iz Istre će prezentirati svoj rad, usluge i aktivnosti.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama pokrovitelja projekta Pogled u plavo i Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija, SCUBAlife magazina  i ronilačkog web portala Gorgonija. te web portala Morski.hr.

Andreja Vedrina

Vaš komentar