SINKOPA? Metar od obale raspalio gliserom, sve snimio i javno objavio!

Photo: Screenshot

PELJEŠAC – Što li se motalo po glavi ovom “majstoru” koji je niti metar od obale raspalio na sav gas gliserom? Čini se da se pojedinci u Hrvatskoj uopće ne srame raditi prekršaje, ugrožavati prirodu ali i živote drugih. Ono što zabrinjava je učestalost takvih nimalo pametnih ideja, ali i činjenica da sami sebe snimaju u prekršaju i to objavljuju javno – na društvenim mrežama. 

Najučestaliji, ali i najopasniji prekršaj na moru je glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Ovakve, potpuno neodgovorne vožnje tik uz obalu, van su svake pameti, jer osim što voditelj brodice ugrožava sebe, isto radi i mogućim roniocima ili u toplije doba godine plivačima.

“Indirektnu štetu čini i školjkama u blizini, ali zar se na to itko obazire kad čovjeka nije briga ni za druge ljude?” pita se čitateljica koja nas upozorava na snimku objavljenu na Facebooku, pretpostavljamo uz obalu Pelješca. S ovim se slažu i komentari izrečeni ispod snimke:

“Oduzet brod i dozvolu!”

“Ubit ćeš nekog podvodnjaka”

“Sinkopa majstor sad će reći da je kriv škoj”

“Ima se, može se”

“A Pomorska Policija nema za gorivo…”

Prema štapovima na krmi, reklo bi se da je voditelj ove brodice krenuo u/s ribilov/a. Za slučaj da snimka “nestane” s društvene mreže, istu možete pogledati ovdje, a policija ima olakšan posao jer zna tko je objavio i naravno, tko je u prekršaju.

Inače, iz Ministarstva mora ističu da policija u ovakvim situacijama ima običaj izreći najviše zakonom dopuštene novčane kazne, bez prethodne opomene. Sjetimo se samo da je u najvećoj akciji „Sigurna plovidba 2018“ u jednom danu izrečeno preko 260 tisuća kuna kazni!

Kazne se kreću do čak 30.000 kn, što je ipak nedovoljno vrijednosti nečijeg zdravlja i života.

PROČITAJTE JOŠ:

Pijani Čeh glisirao uz obalu pa ga otrijeznila visina kazne

VIDEO: Potjera za Talijanom – Mislio da može pobjeći gliseru Lučke kapetanije

VIDEO: DUPLO GLISIRANJE BEZ PAMETI “Dva sata sam pozivao nadležne i ništa!”

D.G.

Photo: Screenshot/Facebook