“Morski čovik” Zanimljiv natječaj za sudjelovanje u humanitarnoj izložbi

SPLIT – Traže se studenti, nastavno i nenastavno osoblje Sveučilišta u Splitu, te srednjoškolci splitskih srednjih škola, zaljubljenici u fotografiju ili video umjetnost (profesionalci i/ili amateri) kojima je more inspiracija. Radovi trebaju prikazivati morske običaje, kulturu, tradiciju ili morske aktivnosti, stoji u obavijesti o prvom izdanju foto video natječaja ”Morski čovik” u organizaciji Udruge Invictus Mare.

Organizatori traže fotografije, kratke video radove i ostale oblike umjetnosti, koje ističu bogatstvo života na moru, a koje naše društvo čini predivnim, intrigantnim i inspirirajućim mjestom. Potrebno je zabilježiti zanimljive detalje, kulturnu baštinu, tradiciju manjih mjesta usko vezanih uz more.

Važno je da radovi budu snimljeni na području Republike Hrvatske, a svaki autor/autorica može poslati do pet fotografije i/ili jedan video trajanja do 5 minuta.

Fotografije će biti printane u dimenzijama 50*70 cm a video uradci će se prikazivati putem projektora. Molimo sudionike da fotografije šalju u TIFF ili JPEG formatu najveće kvalitete i što veće rezolucije, a video radove u FullHD rezoluciji. Preferirani formati su MP4 i MOV. Ako posjedujete stara pisma, zapise, crtice ili bilo koji drugi pisani trag života uz more ili pomorce a kojeg ste voljni izložiti za vrijeme trajanja izložbe javite se na navedenu email adresu: morskicovik2018@gmail.com.

Izložba je humanitarnog prodajnog karaktera te će fotografije za vrijeme izložbe biti prodane a novac prikupljen od prodaje će se donirati Skloništu za žene i djecu – žrtve obiteljskog nasilja pri Caritasu splitsko-dalmatinske nadbiskupije.

Izložbu organizira Udruga “Invictus Mare” u suradnji sa Sveučilištem u Splitu, Pomorskim fakultetom u Splitu, Sveučilišnim studentskim zborom, Sveučilišnom knjižnicom u Splitu i
Sveučilišnom galerijom “Vasko Lipovac”.

Radovi se primaju zaključno sa 27.11.20018. u 23:59 sati.

D.G.