Nacionalni plan razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa

Foto: Boris Kačan

RIJEKA/SPLIT – Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci potpisali su 12. studenog 2018. godine Ugovor u vrijednosti 3.450.000,00 kn, u svrhu izrade Nacionalnog plana razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa, koji predstavlja srednjoročni strateški dokument, poručuju iz Ministarstva uoči predstavljanja projekta javnosti 27. studenog, u Splitu.

Svrha izrade Nacionalnog plana jest uspostava harmoniziranog okvira i smjernica razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa za predstojeće razdoblje, zaključno do 2030. godine. Temeljem ovog dokumenta pružit će se potpora Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture prilikom donošenja i provedbe strateških odluka u razdoblju do 2030. godine, a poslužit će i kao osnova za provedbu projekata u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija za razdlblje 2014. – 2020.’ (OPKK), ali i za programiranje tijekom programskog razdoblja 2020. – 2027. u sklopu kojeg će se osigurati financijska sredstva za provedbu svih mjera identificiranih ovim Nacionalnim planom.

Izrada  dokumenta sufinancirana je bespovratnim sredstvima putem Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.’ (OPKK).

I.B.