Photo: Daniel Pavlinović

I u nastavku tjedna očekuje nas relativno hladno vrijeme, a na Jadranu će bura još i tijekom četvrtka onemogućavati normalno prometovanje. Do petka će prevladavati suho, pa i barem djelomice sunčano, a od vikenda ponovno oblačnije, uz povremene mjestimične oborine, najprije na Jadranu, gdje će zapuhati jugo, zatim i u ostalim krajevima. Temperatura zraka bit će porastu, piše HRT.

Iz DHMZ-a je izdano upozorenje o mjestimičnim udarima bure 35-65, pod Velebitom do 80 čvorova. More ponegdje 5.

Četvrtak – još hladnije, na kopnu uz mraz, a na Jadranu i dalje bura

Na sjevernom Jadranu većinom sunčano, uz more i vedro. U unutrašnjosti Istre ujutro mraz i ponegdje kratkotrajna magla. Duž obale u noći i prijepodne jaka, mjestimice i olujna bura, osobito podno Velebita, u drugom dijelu postupno će oslabjeti. Jutarnja temperatura zraka od -7 do -3 °C, uz obalu između 2 i 6 °C, a najviša dnevna od -2 do 0 °C, na moru između 7 i 10 °C.

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, samo ponegdje s umjerenom naoblakom. Ujutro umjerena, mjestimice i jaka bura s olujnim udarima tijekom dana će slabjeti. More umjereno valovito i valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 0 °C, uz obalu između 4 i 7 °C, a najviša dnevna uglavnom od 6 do 12 °C.

Od petka – ponovno oblačnije, uz jugo, ponegdje oborine

U petak na Jadranu pretežno sunčano, na sjevernom dijelu uz umjerenu naoblaku. Bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni vjetar. Za vikend i u prvom dijelu novoga tjedna promjenljivo mjestimice s kišom. U subotu će prolazno zapuhati umjereno jugo i južni vjetar, a od ponedjeljka sjeverozapadnjak.

mr. sc. Dragoslav Dragojlović, DHMZ/HRT