RIJEKA Opet prolongirana izgradnja kontejnerskog terminala

Foto: Morski.hr

RIJEKA – Završetak izgradnje novog kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali, započete još u kolovozu 2014. godine, još će jednom biti odgođen i to do konca svibnja iduće godine. Prvobitni rok za završetak radova bio je srpanj 2017. godine, ali je sve prolongirano za kraj 2018., a sada je izvjesno da ni taj rok neće biti ispoštovan.

Odgodu završetka radova potvrdio je ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa, kazavši kako kod ovako velikih i zahtjevnih projekata, kakav je izgradnja 400 metara duge nove Zagrebačke obale, kašnjenja nisu neuobičajena, te kako se novo kašnjenje neće odraziti na postupak koncesioniranja novog riječkog kontejnerskog terminala, piše Novi list.
– Na Zagrebačkoj obali preostalo je još sedam posto od ukupnih radova do završetka. Zbog poteškoća koje je imao izvođač radova, ali i zbog vremenskih neprilika tijekom godina izgradnje, došlo je do kašnjenja u odnosu na rok za završetak radova koji je bio određen za 15. prosinca ove godine. Novi rok predviđamo za kraj svibnja iduće godine, o čemu su u tijeku razgovori sa Svjetskom bankom, čijim zajmom se financira izgradnja kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali, u sklopu projekta Rijeka Gateway 2, kako bi iznašli zadovoljavajuće rješenje za završetak projekta do kraja iduće godine, kaže Vukorepa.
O postupku raspisivanja natječaja za budućeg koncesionara Zagrebačke obale, ističe kako odgoda završetka radova neće utjecati na dinamiku koncesioniranja. Više pročitajte OVDJE.

Marinko Glavan, Novi list