Dogradnja luka u Selcu i Kraljevici, Butković potpisuje ugovore

Kraljevica / Photo: Boris Kačan

SELCE/KRALJEVICA – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas će u Selcu (Crikvenica) i Kraljevici potpisati dva Ugovora za dogradnju tamošnjih luka. 

Ministar Oleg Butković i ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica, Mario Kružić potpisat će dodatak Ugovoru za sufinanciranje realizacije projekta ‘Dogradnja luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Selce‘, ukupne vrijednosti 4 milijuna kuna.

Projektom za koji se potpisuje dodatak Ugovora, a čime se sa ukupno 4 milijuna kuna proračunskih sredstava osigurava sufinanciranje ovog Projekta u nadležnosti Županijske lučke uprave Crikvenica, realizirat će se dogradnja gata Polača, koji se nalazi u sjevernom dijelu luke i gata Stari mul. Primarni cilj Projekta je zaštita postojećih plovila te povećanje broja komunalnih vezova.

Selce – Photo: Boris Kačan

Istog će dana u Kraljevici potpisati dodatak Ugovora o sufinanciranju projekata ‘Izgradnja komunalnih vezova u luci Carovo‘, vrijedan 5 milijuna kuna. Ugovor će potpisati sa ravnateljicom Županijske lučke uprave Bakar – Kraljevica – Kostrena Dijanom Mihaljević.

Ovim dodatkom Ugovora, resorno Ministarstvo u ovoj će godini sufinancirati projekt Županijske lučke uprave u iznosu od pet milijuna kuna. Projektom će se omogućiti realizacija izgradnje komunalnih vezova u luci Carovo, a u okviru kojeg je planirana izgradnja ukupno pet armirano – betonskih pasarela ukupne dužine 282 metra i površine 1.102,10 metara kvadratnih, čime će se podići kvaliteta vezova, sigurnost plovila na vezu, ali i korisnika koji pristupaju lučkim vezovima.

Ugovori, uključujući dodatke ugovorima, dio su sveobuhvatnog Projekta Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, kojim se u 2018. godini ulaže 83,2 milijuna kuna u projekte izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje, u svim lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja, kao i u modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture, izvijestili su iz Ministarstva mora.

Nakon potpisivanja navedenog Sporazuma ministar će sudjelovati i na svečanoj Sjednici Gradskog vijeća Grada Kraljevica, povodom blagdana Sv. Nikole i Dana Grada Kraljevice.

I.B.