Dalmatinski ribari na zapadnoj obali Amerike

Photo: Youtube/Screenshot

SPLIT – U klupskim prostorijama Collegium Split kroz povijest 12. prosinca s početkom u 18.00 sati održat će se predavanje dr. Stjepana Jukića Peladiča o dalmatinskim ribarima na zapadnoj obali Amerike.

Dr. Stjepan Jukić Peladič je naš istaknuti biolog – ihtiolog koji je većinu radnog vijeka proveo u Institutu za oceanografiju i ribarstvo u Split. Od 1988. godine bio je redoviti profesor na poslijediplomskom studiju iz oceanologije PMF Zagrebu, a od 1991. i na dodiplomskom studiju splitskog Pomorskog fakulteta. Znanstvena usavršavanja i specijalizacije ostvario je u inozemstvu: Danskoj, Rusiji, Švedskoj, Italiji. Ostvario dvije Fulbright stipendije u SAD (Seattle, 1974. i 1978.) i kao ekspert boravio u misijama u Somaliji i Gani.

U mladosti se aktivno bavio nogometom i bio predsjednik RNK „Splita“ (1988) i NK „Hajduka“ (1990-1992). Ujedno, jedan je od utemeljitelja „Lige malog baluna“ u Splitu. Za suradnju i promociju dobrih međuljudskim odnosa u nogometu, kao predsjednik „Hajduka“, 2001. godine primio je diplomu FIFE.

Napisao je i na jedan način oživio barba Luku Kaliternu knjigom „Legendarni barba Luka Kaliterna“, a sve u spomen svom učitelju, treneru i nogometnom vizionaru

U prošlom predavanju čuli smo o povijesti Jadrana i problematici ribarstva na Jadranu, a ovaj put upoznati ćemo naše ljude u ribarstvu zapadne obale Amerike gdje su upisani u povijest ribarstva, pišu iz Udruge.

12.12.2018. s početkom u 18:00 u klupskim prostorijama predavanje dr. STJEPAN JUKIĆ- PELADIČ o dalmatinskim ribarima na…

Objavljuje Collegium Split kroz povijestPetak, 7. prosinca 2018.

I.B.

Vaš komentar