Obuka budućih spasioca u Vodicama u sklopu projekta Sigurnost na vodi

Photo: Info Vodice

VODICE – Spasilačka služba Hrvatskog Crvenog križa i Gradsko društvo Crvenog križa Vodice u hotelu Punta provode tečaj osposobljavanja junioraspasioca u sklopu projekta Sigurnost na vodi. Tečaj provode instruktori Spasilačke službe HCK Tanja Marinković i Draško Filipović

Tečaju koji intenzivno traje tri dana od 8 do 18 sati pristupilo je 16 dječaka i djevojčica u dobi od 14 godina iz OŠ Vodice i OŠ Čista Velika, piše portal Info Vodice.

– Cijela obuka ima dvije cjeline, a sastoji se od praktičnog i teoretskog dijela spašavanja te prve pomoći. Unutar praktičnog dijela radi se sa spasilačkom opremom (plutače, konopi, radio stanice) i plivanja u bazenu – rekla je Tanja Marinković, stručna suradnica službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja pri Crvenom Križu Hrvatske koja naglašava kako je najbitnije da se djeca upoznaju s rizicima na kupalištima, kako spasiti prvo sebe ako se dogodi opasnost i pomoći drugome.

S navršenih 18 godina polaznici mogu pristupiti edukaciji za spasioca i steći uvjerenje osposobljenosti za spasioce na otvorenim vodama na osnovu kojeg mogu obavljati posao Spasioca.

Iza polaznika je prvi korak na tom putu, jer će nakon trodnevnog tečaja i uspješno položenog ispita steći diplomu Juniora spasioca.

Info Vodice