OTKRIVENA TAJNA RABOTA Čelnici Brodosplita se umiješali u unutarnje stvari Uljanik Grupe

Photo: Uljanik

PULA/SPLIT – Brodogradilište Brodosplit Tomislava Debeljaka izravno se uključilo u unutarnje stvari Uljanik Grupe, ugrozivši na taj način poslovne interese pulske tvrtke, ekskluzivno doznaje Glas Istre. Naime, prijedlog dvaju scenarija izdvajanja 3. maja iz Uljanik Grupe, kojeg su navodno sastavili radnici iz Rijeke, u cijelosti je osmišljen i napisan u Brodosplitu!

To saznanje rezultat je nadzora koji je u Uljanik Grupi proveden tijekom prošlog tjedna. Iz Uprave kompanije jutros su potvrdili da su došli do nepobitnih dokaza da je prijedlog, kojeg su Štrajkaški i Sindikalni odbor 3. maja predstavili javnosti kao svoj, jednom od čelnika Štrajkaškog odbora 3. maja dostavio jedan od članova Uprave splitskog brodogradilišta. Potvrdili su i da je nadzor u kompaniji proveden zbog osnovane opasnosti od ugroze poslovnih interesa i mogućnosti nastanka štete, te da su rezultate tog nadzora kao i nedopušteno postupanje prijavili jutros nadležnim institucijama.

Photo: Brodosplit

Premda o ostalim detaljima u Uljaniku zasad nisu željeli govoriti, Glas Istre iz neslužbenih izvora doznaje da se radi o komunikaciji između člana Uprave Brodosplita Darka Pappa i člana Štrajkaškog odbora 3. maja Jurja Šoljića, do koje je došlo nakon posjeta i sastanka delegacije splitskog brodogradilišta sa sindikalnim predstavnicima u Rijeci, a koja je nesmotrenošću glavnog sindikalnog povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske u 3. maju postala dostupna Upravi Uljanika.

Podsjetimo, Uprava Uljanika osudila je nenajavljeni posjet Tomislava Debeljaka i njegovih suradnika 3. maju i susrete koje su 20. studenog u krugu brodogradilišta imali s predstavnicima Štrajkaškog i Sindikalnog odbora. Iz Uljanika su tada poručili da takvo ponašanje Štrajkaškog odbora izlazi van zakonskih okvira, te da ga više ne smiju i ne mogu tolerirati, a što je među štrajkašima u 3. maju okarakterizirano kao prijetnja. Dva dana nakon što je Debeljak bio u Rijeci, Šoljić je izjavio da radnici “pripremaju koncept završetka ugovorenih brodova” koji će predati Ministarstvu financija, no taj “radnički koncept” je, kaže naš izvor, tog dana već bio gotov jer ga je Šoljić dobio od Pappa. Više pročitajte OVDJE.

Glas Istre