Potraga za morskim čovikom je uspješno završena! Slijedi izložba

SPLIT – Odabrani su radovi koji ističu bogatstvo života na moru, a koje naše društvo čini predivnim, intrigantnim i inspirativnim mjestom. Autori su zabilježili zanimljive detalje, kulturnu baštinu, tradiciju manjih mjesta usko vezanih uz more, ističu iz Udruge Invictus mare koja organizira ovu izložbu

Kako smo ranije najavili, izložba ”Morski čovik” je humanitarnog prodajnog karaktera. Sav novac prikupljen od prodaje fotografija ide za potrebe Skloništa za žene i djecu – žrtve obiteljskog nasilja pri Caritasu splitsko-dalmatinske nadbiskupije.

Uz fotografije, u galeriji će biti izloženi video radovi, telegraf, kompas, knjige s pomorskim pričama iz 1884. godine, skenovi iz peljara iz 1804. godine, stara pisma pomoraca i njihovih najbližih, stare razglednice i dječji radovi na temu ”Morski čovik” iz DV Tamarin. Također, bit će izloženi modeli Minolopalagač – MINELAYER (BSO) i m/b ”ORANGE STAR” iz Brodosplita.

Odabrani autori čiji radovi će biti izloženi su:

Dragutin Andrić , I.Barković, Marijan Brajac, Dino Cecić-Sule, Lidija Dragun, Bernarda Đurić, Nadja-Matija Fatović, Iva Ivanišević, Matea Kovačević, Ante Kuvačić, Tina Ljubenkov, Luka Mali, Karmen Milić, Sandra Morović, Branimir Pavlinović, Elizabeta Ružić, Mislav Skračić, Vana Skračić, Kate Ševo, Andrejka V. Skračić, Prijam Todorić, Milan Tolj, Rija Tudor, Marija Voloder, Vana Vidović, Iveta Vujević.

Među odabranim autorima, kriju se tri nagrađena autora koji će imati priliku jedriti sa studentima Pomorskog fakulteta u Splitu.

Iz Udruge Invictus mare posebno se zahvaljuju na pomoći i podršci sponzorima i partnerima bez kojih kažu da ova umjetnička misija ne bi bila moguća: Sveučilište u Splitu, Pomorski Fakultet u Splitu, Studentski Zbor Sveučilišta u Splitu, Sveučilišna knjižnica u Splitu, Sveučilišna galerija “Vasko Lipovac” i Brodosplit član DIV Grupe.

Dođite, saznajte tko je pravi morski čovik, upoznajte ekipu Invictus Mare i dobro se zabavite, poručuju organizatori.

I.B.