Javnoj ustanovi “Priroda” oznaka kvalitete za volontiranje

Foto: Wikimedia

CRES – Javnoj ustanovi „Priroda“ koja upravlja Centrom za posjetitelje s oporavilištem za bjeloglave supove Beli, dodijeljena Oznaka kvalitete za volontiranje, obaviještavaju iz te ustanove. 

Javna ustanova „Priroda“ u suradnji i u okviru programa Udruge BIOM, a putem Europske volonterske službe tj. Europskih snaga solidarnosti bila je u studenom ove godine domaćin volonterki-studentici ekologije.

Volonterka je u Centru za posjetitelje s oporavilištem za bjeloglave supove Beli boravila deset dana te je aktivno sudjelovala i pomagala u aktivnostima koje se u istom svakodnevno provode. Kako bi se unaprijedio način volontiranja, Javna ustanova „Priroda“ izvršila je prijavu u okviru programa Europskih snaga solidarnosti za ishođenje oznake kvalitete u Centru za posjetitelje s oporavilištem za bjeloglave supove Beli.

Nakon uspješne evaluacije, Agencija za mobilnost i programe EU dodijelila je Ustanovi „Oznaku kvalitete za volontiranje“, u ulozi primatelja volontera. Oznaka kvalitete potvrđuje da organizacija posjeduje kapacitet za kvalitetno provođenje projekata u skladu sa standardima kvalitete i pravilima programa Europskih snaga solidarnosti, što će doprinijeti kvaliteti rada Centra, a mladim ljudima omogućiti upoznavanje s bogatom bioraznolikošću otoka Cresa te mjerama zaštite i naporima u očuvanju bjeloglavih supova, poručuju iz Javne ustanove “Priroda”.

I.B.