DUBROVNIK – U Hrvatskom novinarskom domu održana je svečana dodjela nagrada “Marko Polo – slavni putopisac” koje se već osmu godinu za redom dodjeljuju hrvatskim i inozemnim novinarima za najbolje turističke reportaže, filmove ili promociju Hrvatske. Među ovogodišnjim laureatima je i Željka Kunštek, glavna urednica tipTravel magazina i autorica reportaže, kojoj je dodijeljena ta prestižna nagrada za reportažu o otoku Lastovu, pod nazivom “Ljepota uspavana pod zvijezdama”.

Nagrada je dodijeljena u prisutnosti Tijanija Haddada, predsjednika Svjetskog udruženja turističkih novinara i pisaca u turizmu (FIJET), predstavnika Ministarstva turizma i Hrvatskog novinarskog društva te brojnih uzvanika iz turističkog sektora, piše Dubrovniknet. Među ovogodišnjim laureatima je i Željka Kunštek, glavna urednica tipTravel magazina i autorica reportaže, kojoj je dodijeljena ta prestižna nagrada za reportažu o otoku Lastovu, pod nazivom “Ljepota uspavana pod zvijezdama”.

Reportaža je objavljena u svibnju 2018. u hrvatskom, engleskom i njemačkom izdanju tipTravel magazina, digitalnog online magazina o turizmu i putovanjima. Putem aplikacije u AppStore-u i Issuu.com platforme, na kojima se magazin nalazi, čitana je u više od 130 zemalja svijeta, što potvrđuje činjenicu da je riječ o uistinu velikoj promociji za hrvatski turizam, a posebno za otok Lastovo.

Reportaža je objavljena na ukupno 24 stranice u svakom od izdanja magazina, a započinje sljedećim rečenicama:

“Daleko na pučini, okružen kristalno čistim morem po kojem klize bijela jedra jedrenjaka, pokriven gustim zelenim šumama te danju obasjan suncem, a noću svjetlima starih kamenih svjetionika i najzvjezdanijim nebom koje možete zamisliti, već tisućljećima odolijeva vremenu otok Lastovo.

Tamo, daleko od užurbanosti i masovnog turizma, daleko od buke, a zna se dogoditi i od struje i interneta, čekaju vas mir i tišina koju poremete tek krik galebova i pjesma cvrčaka. Na tom otoku, zarobljenom u bezvremenskoj ljepoti, očekuje vas posljednji očuvani kutak Mediterana kakav je uistinu nekad bio”. Kroz reportažu su predstavljene prirodne ljepote, glavne atrakcije, kulturna baština i turistička ponuda otoka Lastova, piše Dubrovniknet.

Nagrađenu reportažu o otoku Lastovu možete pročitati OVDJE.