2 min. čitanja

VIDEO: Obalna straža budućnosti – Pogledajte ophodni brod u akciji

VIDEO: Obalna straža budućnosti – Pogledajte ophodni brod u akciji
Photo: Youtube/Screenshot

SPLIT – Nedugo nakon što je iz Brodosplita predan u ruke Hrvatskoj ratnoj mornarici, Obalno ophodni brod “Omiš” odmah je krenuo na svoju misiju – čuvanje polovine Jadrana pod hrvatskom zaštitom.

Pokaže li se ovaj pilot projekt uspješnim, brodogradilište će u sklopu modernizacije mornarice, Ministarstvu obrane isporučiti još četiri blizanca. To bi svakako trebalo zadovoljiti potrebe kvalitetnijeg nadzora hrvatskog morskog i obalnog prostora i spriječiti toliko česte neželjene ilegalne radnje ponajprije talijanskih ribara.

Tehničke specifikacije

Obalno ophodni brod “Omiš” dug je 43,5 m i opremljen daljinski upravljanom oružnom stanicom s automatskim 30mm topom te dvije ručno upravljive strojnice 12,7 m i 4 ručna prijenosna protuzrakoplovna raketna sustava.

Trup OOB-a je izgrađen od čelika povišene čvrstoće AH36, a nadgrađe od aluminijske slitine. Osigurana mu je nepotopivost u slučaju naplavljivanja svaka dva susjedna odjeljka u trupu (npr. kod naplavljivanja obje strojarnice brod neće potonuti). Brod je opremljen za zaštitu od Nuklearno-biološko-kemijskog (NBK) djelovanja posebnim sustavom za NBK filtroventilaciju i hermetizaciju brodskih radnih i stambenih prostora.

Photo: Youtube/Screenshot

Opremljen je i krmenom rampom i diverzantskom brodicom krutog trupa za 6 članova posade s propulzijskim dizel motorom koji omogućuje brzine do 40 čvorova i autonomiju plovidbe od 60 NM.

Kapacitet broda je 16 ljudi uz autonomiju plovidbe od 10 dana. Vrlo je sposoban u progonu i ostvaruje brzinu od 29 čvorova, koju mu osiguravaju glavni brodski motori snage 2 x 2525 kW.

Opremljen je s aktivnim sustavom za stabilizaciju ljuljanja koji omogućuje brodu punu operativnost na stanju mora 4 te udovoljavanje NATO kriterijima za pomorstvenost (STANAG 4154).

Kao posebna odlika ističe se optimiziranost brodskih sustava gdje s jednim ukrcajem goriva može otploviti 1000 nautičkih milja pri brzini od 15 čvorova. Optimizirana potrošnja goriva zbog inovativnog dizajna oblika trupa i odličnih plovidbenih svojstava omogućava vrlo efikasno korištenje čime se ostvaruju znatne uštede u usporedbi sa sličnim brodovima.

Osim značajnih referenci koje Brodosplit stječe ovim projektom, povratak u nišu ratne brodogradnje, njegov je najvažniji cilj.

PROČITAJTE JOŠ: Primopredaja novog obalnog ophodnog broda „Omiš“ HRM-u

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.