Photo: Boris Kačan

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na mjestimične udare bure od preko 100 km/h u Velebitskom kanalu. Ponegdje more 5. Još su tijekom noći i jutra moguće nevere, uglavnom na južnom Jadranu. Hrvatski autoklub izvještava da je autocesta A1 prema moru zbog bure zatvorena između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Prema podacima DHMZ-a, do 19 sati najjači udari u Dubrovniku iznosili su 72 km/h, Čilipima 69 km/h, Marjanu 58 km/h, Resniku 52 km/h itd.

Očekivani udari bure noćas su na sjevernom Jadranu mjestimice do 32 čvora, a u Velebitskom kanalu i do 38 čvorova, dok će sutra poslijepodne polako slabjeti. Zapadno i sjeverno od Istre vjetar će već sutra prema sredini dana slabjeti na 6-16 čvorova. More u jačanju na 4-5, sutra će se zapadno i sjeverno od Istre postupno smirivati.

Na srednjem i južnom Jadranu bura će mjestimice puhati do 32 čvora i sutra poslijepodne također slabi. More u jačanju na 3-4, prema otvorenom 4-5.

Photo: Boris Kačan

Otežan cestovni promet

 

  • za sve skupine vozila zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina – DC50 i DC27);
  • samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
  • na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), izvještava Hrvatski autoklub.

I.B.