RIJEKA Više od pola milijarde kuna za novu cestu prema riječkoj luci

Photo: Boris Kačan

RIJEKA – Ministar Butković u utorak 18. prosinca potpisuje Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju D 403 od čvora Škurinje do luke Rijeka, izvještava Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. 

Ugovor, kojim će se za izgradnju ceste DC403 dodijeliti bespovratnih 520 milijuna kuna, potpisat će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković  sa ravnateljem Središnje agencije za financiranje programa i projekata EU Tomislavom Petricom te predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem.

Photo: Boris Kačan

– Ovim ugovorom osigurat će se bespovratna sredstva za izgradnju državne ceste DC403, projekta koji će s riječkom obilaznicom povezati kontejnerski terminal Zagrebačka obala čija je izgradnja u završnoj fazi te prostor luke Rijeka.

Osim što će omogućiti brže dopremanje i otpremanje tereta u riječku luku, izgradnja D403 otvorit će i potpuno novi ulaz u središte Rijeke, ukloniti postojeća uska grla, skratiti vrijeme putovanja, smanjiti razinu buke i emisiju štetnih plinova te poboljšati razinu cestovne sigurnosti na riječkom području, poručuju iz Ministarstva.

D.G.