Izgrađena šetnica na Krapnju – Mogu li proći vatrogasna vozila?

KRAPANJ – Na otoku Krapnju su završeni radovi na adaptaciji šetnice duž zapadne obale otoka. Projektom je obuhvaćeno uređenje šetnice ukupne dužine 1320 m, a koja je zbog djelovanja mora i vjetra bila u izuzetno lošem stanju.

– S izradom ove šetnice započelo se prije desetak godina, međutim, tada je napravljen samo rubnjak koji je pod utjecajem vremenskih neprilika i mora oštećen, a šetnica nikad nije bila završena. Projektom je sada uređena postojeća pješačka površina, izgrađeno je 160 m novog dijela šetnice te je uređeno odmorište i pristup plaži. Ukupna vrijednost investicije je 650 tisuća kuna, a Grad Šibenik je za ovu namjenu na javnom pozivu otoka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osvojio 370 tisuća kuna bespovratnih sredstava – rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta dodavši kako će na isti poziv Ministarstva Grad Šibenik u narednoj godini prijaviti projekte nastavka betoniranja putova na otoku Žirju te uređenje sportskog parka na Zlarinu.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1044310419089466&set=a.112898632230654&type=3&theater

Putem javnog poziva „Program razvoja otoka“ Grad Šibenik je ranijih godina uredio i opremio dva potpuna nova dječja igrališta na otocima Krapnju i Žirju, te na otoku Žirju sanirao staru i dotrajalu cestu koja spaja uvalu Muna sa selom, tzv. Stari put, priopćili su iz Grada Šibenika.

Predsjednik Mjesnog odbora Krapanj Tomislav Tanfara prenio je zadovoljstvo otočana uređenjem i proširenjem šetnice te je zahvalio Gradu na suradnji u realizaciji ovog projekta.

Photo: Facebook/Screenshot

Ipak na društvenim mrežama postavljeno je pitanje širine puta za prolaz vatrogasnog vozila, na što odgovora odgovornih – još uvijek nema.

I.B.