SLUŽBENO POTVRĐENO Svjetsko prvenstvo u jedrenju po ORC verziji u Šibeniku

Foto: Boris Stanić

ŠIBENIK – Nakon dugog čekanja napokon je iz krovne ORC organizacije stigla dozvola za službeno objavljivanje Oglasa regate za održavanje D-Marin ORC Svjetskog prvenstva za 2019. godinu, a koje će organizirati JK Val iz Šibenika.

Cijela priča se odvija već dosta dugo i kruna je dosadašnjeg truda koji JK Val iz Šibenika zajedno s ORC jedriličarima ulaže u promociju ovog načina jedrenja.

Već godinama Valovci organiziraju regate čiji rezultati se dobiju nakon korekcije s jednom od ORC formula, a posljednje dvije godine su organizirali i najviše regata za D-Marin ORC Cup Hrvatske, piše portal regate.com. Istina, u tom su imali sreće jer je glavni sponzor Kupa, tvrtka D-Marin, postavila uvjet da se regate na kojima su oni sponzori organiziraju u mjestima gdje se nalaze njihove marine. U kombinaciji su se našle marine sa Zadarskog područja i marina u Šibeniku, pa su ORC jedriličari dogovorno odlučili da jednom jedre u Sukošanu, a sve ostale sponzorirane regate u Šibeniku koji se smjestio na pola puta većini sudionika.

U svakom slučaju, rad ekipe iz Šibenika je primijećen sa strane krovne organizacije ORC-a i početkom godine su nakon jednog od sastanaka posvećenih upravo temi organiziranja jednog od budućih Svjetskih prvenstava nazvali iz Milana s direktnim pitanjem da li je Šibenik voljan prihvatiti se tog posla.

Nakon spomenutog poziva iz Milana uslijedio je niz telefonskih poziva po Šibeniku u kojima je Denis Marinov na brzinu pokrenuo Valove snage da u tih nekoliko dana koje su imali na raspolaganju saznaju sve što je potrebno da mogu donijeti odluku da li prihvaćaju taj izazov. Prvi pozivi su krenuli prema budućem generalnom pokrovitelju regate, Gradu Šibeniku koji je dao potpunu suglasnost i ponudio podršku u svakom potrebnom obliku. Slijedio je razgovor sa Županijskom lučkom upravom koja je trebala osigurati potreban broj vezova na Šibenskoj rivi i na kraju je uslijedio razgovor s budućim generalnim sponzorom prvenstva.

Što je o tom dijelu uvodnih akcija ispričao njihov glavni akter, pročitajte OVDJE.

Regate.com