Tradicionalno novogodišnje kupanje u Šibeniku za spas mora

ŠIBENIK – Sedmu godinu za redom JK Val u suradnji sa gradom Šibenikom i TZ Šibenik organizira Novogodišnje kupanje na plaži Banj, u cilju promocije grada Šibenika.

Za razliku od ostalih sličnih svjetskih kupanja, mi kupanje posvećujemo nekoj temi, poručuju organizatori. Ove godine tema kupanja je zaštita okoliša.

Globalno zatopljenje i zagađenje mora plastikom svjetski je problem, da bi upozorili na to, postavit će mo instalaciju oko koje ce se naši kupaći kupati. Sante leda sa polarnim medvjedom i Andelijskim pingvinima okruženim plastičnim otpadom među kojim pliva planet zemlja, poruka je svjetu na alarmantno stanje.

Cijelu sljedeću godinu JK Val i grad Šibenik posvećuju zaštiti okoliša te će se sa istom temom baviti i na svjetskom prvenstvu u jedrenju po ORC u, koje JK Val i grad Šibenik organiziraju u 2019. god. u Šibeniku! Instalaciju i kupanje organizira JK Val Šibenik u suradnji sa gradom Šibenik, TZ Šibenik, Zelenim gradom, Zlarin otok bez plastike, gimnazijom Šibenik, medijski pokrovitelj radio Šibenik.

Zoran Lučić Luca