Fina sudu predložila stečaj 3. Maja

Foto: Uljanik

RIJEKA – Na Trgovačkom sudu u Rijeci zaprimljen je prijedlog Financijske agencije (Fina) za pokretanje stečaja u Brodogradilištu “3. Maju”, a predmet je dodijeljen stečajnoj sutkinji Ljiljani Ugrin, doznaje se od predsjednice suda Ike Mohorović.

Stečajna sutkinja otvorit će prethodni stečajni postupak, a u roku od 60 dana od podnošenja prijedloga za otvaranje stečaja bit će zakazano ročište za raspravu o pretpostavkama za otvaranje stečaja.

Fina je nakon 120 dana neprekidne blokade računa “3. Maja” bila dužna zatražiti otvaranje stečaja. Trećemajci su s vjerovnicima pokušavali odblokirati račun “3. Maja” barem na jedan dan, ali im to nije uspjelo, pa je prošlog vikenda, do nedjelje 23. prosinca, ispunjen uvjet o neprekidnoj blokadi od 120 dana.

Photo: Uljanik

PROČITAJTE JOŠ: MILIJARDE ODOŠE U VJETAR Ministar Horvat: “3. Maj bi već danas mogao u stečaj”

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je jučer da će Financijska agencija (Fina) po službenoj dužnosti predati zahtjev za pokretanje stečajnog postupka  u brodogradilištu 3. maj te da je Ministarstvo poslalo pozivna pisma na pet relevantnih adresa u potrazi za strateškim investitorom Uljanik grupe. Odgovarajući na upit novinara ispred Banskih dvora, Horvat je ustvrdio da uvjeti za pokretanje stečaja u Uljanik grupi ne postoje, ali da su oni nastupili u 3. maju.

HRT