Obračun sa školjkarem u Pagu – Policija upozorava: “Ne činite ništa na svoju ruku”

PAG – Glasnogovornik zadarske Policijske uprave Elis Žodan potvrdio je za Morski.hr da je vlasnik ribarskog obrta Polip, Saša Eles koji se bavi izlovom školjaka u Paškoj uvali, noćas prijavio nepoznatog počinitelja koji mu je u moru prerezao konop kojim je čamac s ulovom bio vezan za brod oko 300 metara od obale.

– Nakon prijave, slijedi istraga i utvrđivanje činjenica oko ovog događaja – rekao je Elis Žodan i poručio:

– Molimo građane koji imaju bilo kakve spoznaje o nelegalnim radnjama poput krivolova, da ne preuzimaju zakon u svoje ruke i svoje sumnje prijave policiji koja je dužna izaći na teren i istražiti slučaj.

Žodan napominje da policija u svom timu koji izlazi na teren ima i ronioca, tako da neće biti problem dokazati ukoliko postoji sumnja u nelegalni izlov.

Podsjetimo, Morski.hr je prije dva tjedna pisao o vađenju školjaka u području Paške uvale gdje to nije dozvoljeno, na što nas je upozorio čitatelj jasnim snimkama lokacije i kartom gdje su crvenom i zelenom točkom označena mjesta nezakonitog izlova. Vlasnik ribarskog obrta  prema riječima autora tog videa devastira područje Paške uvale. Tvrdi da tjedno vadi oko 1000 kg klapuna i prnjavica, a 1 kg ovih školjaka u Italiji se lako prodaju za cca 6 eura po kg.

PROČITAJTE JOŠ: PREKOMJERNI IZLOV – S bocama u Paškoj uvali vade tone školjaka

D.G.