PONIŠTEN NATJEČAJ Zadarska ŽLU mora vratiti Pomgrad u nadmetanje za gradnju luke Tkon

Photo: Boris Kačan

ZADAR/TKON – Državna komisija za kontrolu javne nabave poništila je dio projektne dokumentacije Županijske lučke uprave koja je za posao gradnje trajektne luke Tkon isključila iz nadmetanja Pomgrad inženjering.

Zbog toga se ta splitska tvrtka žalila i dobila pravo da sudjeluje u natječaj dok će Županijska lučka uprava platiti troškove žalbe od 5 781 kuna, piše 057 info. Komisija nije prihvatila navode Županijske lučke uprava kako se radi o sukobu interesa jer je dipl. inženjer Josip Prcela kao zaposlenik Strabag hidroinženjering bio angažiran na izradi dijela projektne dokumentacije za trajektnu luku Tkon. On je gašenjem Strabag hidroinženjeringa prešao u Pomgrad inženjering kojem je većinski vlasnik Strabag. Županijska lučka uprava, nakon zastoja zbog žalbe, nastavila je s natječajem za drugu fazu izgradnje trajektne luke u Tkonu na koji se može javiti i Pomgrad inženjering. Posao je to procijenjene vrijednosti od 23 milijuna kuna(bez PDV-a) kuna za koji splitska tvrtka ima sve reference.

Natječaj, otvoren u listopadu, zbog žalbe je bio zaustavljen te je produžen do 7. siječnja.

Paralelno s tim natječajem, Županijska lučka uprava objavila je nadmetanje za uslugu savjetovanja oko vođenja projekta. Procjena vrijednosti je 300 tisuća kuna za posao kojeg će dobiti onaj tko da najbolju ponudu vođenja projektu gradnje, stručnog nadzora i projektantskog nadzora . Kako se radi o EU milijunima za taj projekt, Županijska lučka uprava je iz iznosa od 32.5 milijuna kuna, obaveza raspisati i natječaj za nabavu promidžbenih materijala za projekt gradnje trajektne luke Tkon za koju je rok 56 mjeseci

Iz jednog i drugog natječaja isključena je samoborska tvrtka Exideo zbog sukoba interesa jer su konzultantskim uslugama već bili angažirani u pripremi ovog najvećeg projekta Županijske lučke uprave i prvog koji se financira iz EU fondova.

057 info