Foto: Daniel Pavlinović

Olujna bura zatvorila je pomorske linije diljem jadranske obale, a u prekidu je i cestovni promet. Evo najnovijih informacija iz Hrvatskog autokluba.

U prekidu su :

trajektne linije

 • Sumartin-Makarska
 • Sućuraj-Drvenik.

brodska linija

 • Komiža-Biševo

katamaranske linije

 • Mali Lošinj-Cres-Rijeka
 • Novalja-Rab-Rijeka
 • Vis-Split
 • Split-Hvar-Vela Luka-Ubli
 • Split-Rogač-Split.

Danas 03.01. trajekt na liniji Prapratno-Sobra, na zahtjev lokalne zajednice, isploviti će iz luke Sobra za Prapratno u 16:00 umjesto u 15:00 sati.

Trajekt na liniji Vis – Split, će u subotu 05.01.2019. zbog održavanja pogreba, isploviti iz Visa u 17:00 umjesto u 15:30 sati, povratno putovanje iz Splita bit će u 19:15 sati.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Photo: Tomislav Ivanov
Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su:

autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sva vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina)

 • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački
 • Paški most
 • most dr. Franje Tuđmana (obilazak Lozica-Mokošica-Sustjepan)
Samo za osobna vozila otvorena je:
 • DC8 Jadranska magistrala, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.
Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga i brzoj cesti Solin-Klis (DC1) zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).
Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.
Photo: Daniel Pavlinović

Državni hidrometeorološki zavod izdao je Upozorenje

Udari NE i N vjetra od 35-60, mjestimice i do 80 čvorova. More ponegdje 5, na otvorenom srednjeg i južnog Jadrana moguće i 6. Prema otvorenom moru su mogući neverini.
Stanje
Nad Jadranom se sa sjeverozapada pruža grebena anticiklone, a ciklona nad Jonskim morem se postupno premješta na istok.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 04.01.2019 u 06 sati

Sjeverni Jadran
Vjetar N i NE 16-28, mjestimice do 32, pod Velebitom do 40 čvorova,prema kraju dana i u noći zapadno i sjeverno od Istre postupno u slabljenju na 12-24 čvora. More 3-4, na otvorenom južno od Istre i u Velebitskom kanalu 4-5, krajem dana i u noći zapadno i sjeverno od Istre u smirivanju na 2-3. Vidljivost 20 km. Djelomično vedro, mjestimice promjenljiva naoblaka uz mogućnost za malo kiše ili pokoji pljusak s grmljavinom, od sredine dana i susnježicu ili snijeg to uglavnom prema otvorenom moru južnog dijela. Prema kraju dana pod Velebitom je moguć i snijeg nošen burom.
Srednji Jadran
Vjetar N i NE od 18-32, mjestimice i do 40 čvorova. More 3-4, mjestimice 5, a na otvorenom je moguće 6. Vidljivost 20 km. Prema otvorenome moru promjenljivo oblačno, mjestimice uz slabu kišu, mogući su i pljuskovi s grmljavinom a od sredine dana i susnježica ili malo snijega. Uz obalu pretežno vedro.
Južni Jadran
Vjetar N i NE od 18-32, mjestimice i do 40 čvorova. More 3-4, mjestimice 5, a na otvorenom je moguće 6. Vidljivost 20 km. Promjenljivo oblačno, mjestimice uz slabu kišu, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom a od sredine dana i susnježica ili malo snijega i to uglavnom prema otvorenom moru. Danju uz obalu pretežno vedro.
D.G.