Foto: Daniel Pavlinović

PAG – Kaos tijekom petka u dijelovima zemlje i to zbog olujne bure. Iako su petak poslijepodne otvorene autoceste A1 i A6 za sve skupine vozila, ranije se dogodilo više incidenata, a koje je uzrokovala bura.

Tako se šleper koji se kretao prema pagu prevrnuo nedaleko od Paškog mosta.

Bura je u Zadru srušila stablo u Ulici bana Josipa Jelačića na križanju Murvičke i Ulice dr. Franje Tuđmana, piše HRT.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2110313545698367&set=a.154537377942670&type=3&theater

HAK upozorava:

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Snijeg povremeno pada u Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.
 
Zbog vjetra:
  • samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
  • na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku i Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

U pomorskom prometu u prekidu su:

  • katamaranske linije: Vis-Split i Pula-Mali Lošinj-Zadar.

Katamaranska linija 9603 Split – Bol – Jelsa: katamaran će isploviti na relaciji Split – Jelsa bez uplovljavanja u luku Bol.

D.G.