Traže se dva svjetioničara za mjesečnu plaću od čak 70.000 kuna!

SAN FRANCISCO – Na malenom otoku s kojeg puca prekrasan pogled na San Francisco traže dva svjetioničara. Plaća je primamljiva i iznosi 130.000 dolara godišnje, što bi mjesečno bilo 10.833 USD ili ako želite u našoj valuti – više od 70.000 kuna!

Svjetionik East Brother osvjetljava sjeverni dio zaljeva San Francisco od 1873. godine, a lokalni entuzijasti spasili su ga od planiranog rušenja 1970-ih godina, lobirajući za njegovo svrstavanje u Nacionalni registar kulturnih dobara i radeći na njegovoj obnovi.

S obzirom na dobru plaću i u današnje vrijeme vrlo rijetku priliku da uopće naiđete na oglas za ovo radno mjesto, za posao je očekivano zavladao velik interes. Ipak, mnogi su kandidati otpali jer je potreban cijeli spektar sposobnosti, znanja ali i kapetanska dozvola za brod koju je trebalo ishodovati od Obalne straže, piše Guardian.

Photo: Wikimedia

Naravno, u 21. stoljeću „svjetioničar“ ostaje samo u navodnicima, jer će raditi sve drugo osim paljenja ferala. Osim održavanja objekta i okoliša, na ovom radnom mjestu posluživat će gostima šampanjac, kuhati i nuditi razne gurmanske specijalitete

Kako navode poslodavci u oglasu, „posao, zahtijeva kombinaciju preciznog planiranja i prilagodljivosti usprkos neočekivanim vremenskim prilikama, pokvarenim uređajima i raznim potrebama gostiju na mjestu gdje se problemi ne mogu riješiti žurnim odlaskom do dalekih trgovačkih centara.“ Drugim riječima, potrebna je izuzetna vještina snalaženja. Za što prolaze samo oni najinteligentniji.

Čini li Vam se i dalje da je plaća visoka?

J.G.