Butković obilazi radove u lukama Mišnjak i Lopar na Rabu

Trajektno pristanište Mišnjak, Rab / Photo: Google Street View

RAB – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravit će sa suradnicima u radnom posjetu otoku Rabu gdje će obići infrastrukturne projekte u lukama Lopar i Mišnjak, izvijestili su iz Ministarstva. 

Za projekte u spomenutim lukama pod upravljanjem Županijske lučke uprave Rab, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je u 2018. dodijelilo ukupno 13.875.000 kuna. Riječ je o projektu rekonstrukcije obalnog zida lukobrana i prilazne rampe u trajektnoj luci Lopar (875 tisuća kuna), projektu podizanju obale na kotu i izgradnji platoa s dvije rampe u trajektnoj luci Mišnjak (8 milijuna kuna) te sanaciji i rekonstrukciji luke Melak I. faza (5 milijuna kuna).

Trajektno pristanište Lopar, Rab / Photo: Google Street View

Navedena sufinanciranja dio su Projekta kojim Ministarstvo sufinancira izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje  namijenjenih za prihvat trajektnih, putničkih i ribarskih brodova u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja. Samo tijekom prošle godine kroz taj je Projekt, sa gotovo 80 milijuna kuna, sufinancirano 27 projekata u 16 županijskih lučkih uprava, a isto je planirao i tijekom ove godine za što je javni poziv objavljen u siječnju, pojašnjavaju iz Ministarstva mora. 

I.B.