Klapa himnom otvorila NBA utakmicu u prepunom Madison Square Gardenu

NEW YORK – Klapa Astoria sastavljena od Hrvata iz katoličke zajednice u New Yorku dobila je čast otpjevati američku himnu prije početka NBA utakmice između New York Knicksa i Indiana Pacersa u Madison Square Gardenu i zaradila ovacije.

Nevjerojatna počast koju je dobila ekipa osvojila je srca emeričke publike i pobrala ovacije nakon svoje izvedbe. Inače, to je bila djelomično i hrvatska večer na parketu, jer u obje momčadi igraju Hrvati.

Bojan Bogdanović igra za Indianu i zabio je 15 koševa, dok je s druge strane za Nickse Mario Hezonja zabio deset. Pobijedila je Indiana rezultatom 121:106.

Hezonja je nabijen emocijama osjetio potrebu zahvaliti se svima najprije na engleskom:

“Rezultat nije baš kakav smo očekivali, ali čovječe, kakva publika večeras!!! Hvala New York, hvala Knicksima na prvoj noći Hrvatske baštine ikad!”

A onda i na svom materinjem jeziku:

“Ljudi, hvala vam od srca, predivan je osjećaj igrati pred mojom nacijom! HRVATSKA! Čestitke mom bratu (Bojanu Bogdanoviću) na odličnoj igri”, napisao je Hezonja u statusu.

Photo: Instagram/Screenshot

A kako je to izgledalo, najbolje je da prosudite i sami, pa pogledajte video. Ali pričekajte, jer ni to nije sve…

https://www.facebook.com/suzana.nemaric/videos/10157876252898539/?eid=ARDx3qXvbYPLYNJSVmo8TFzLJ41i60_GfBh3sZw_ZGERcT1UUwjD4pvPMCe-Fn8Ul4fN2fwaJzR5-Hlf

https://www.facebook.com/peter.kalebic/videos/vb.520020110/10161260665610111/?type=2&video_source=user_video_tab

Osim klape Astoria, na poluvremenu utakmice članice KUD-a “Ruža Hrvatska” iz  Katoličke Misije “Blaženi Ivan Merz “ iz Astorije u New Yorku otplesale su Linđo, a tu je pak objavu podijelio šibenski košarkaš koji igra u NBA Minnesota Timberwolfse, Dario Šarić.

Linđo u MSG

Na poluvremenu NBA utakmice između New York Knicksa i Indiana Pacersa usred Madison Square Gardena, usred New Yorka – Linđo…Kad insan pomisli da je sve vidio i doživio…Croatian Heritage Night at MSG – 11.1.2019.

Objavljuje Pretežno Vedro u Petak, 11. siječnja 2019.

D.G.

Vaš komentar