Novo lice Jadranova: Za projekt uvale Grabova 14 milijuna kuna

Photo: Boris Kačan

JADRANOVO – Jadranovo koje bilježi stalni porast dolazaka i noćenja zaslužuje makeover obale. Stanovnicima Jadranova, ali i sve većem broju njihovih gostiju, potreban je uređeni plažni prostor koji će omogućiti daljnji razvoj turizma.

Stoga će se, osim luke Perčin, urediti i uvala Grabrova, točnije njezine površine pod plažom. U pozadini će se urediti i novi trg koji će zajedno s plažom činiti novo lice jakovarske uvale. Stvaranjem kvalitetnog i atraktivnog plažnog prostora stvorit će se mogućnost za nove inicijative u plasmanu ugostiteljsko-trgovačke ponude na obali, piše Novi list.

Ovaj projekt prepoznalo je i Ministarstvo turizma te je zamjenica gradonačelnika Crikvenice Silvia Crnić, sukladno programu razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini, potpisala Ugovor o sufinanciranju projekta »Uređenje plaže Jadranovo centar (Grabrova)« u iznosu od 640 tisuća kuna.

Konačno “na” moru

Oko 250 metara plaže dobit će novi izgled i nove sadržaje. Završni sloj žala bit će izrađen od mješavine drobljenca promjera od 8 do 32 milimetra, a ta će duljina biti podijeljena tzv. »bracima« koji će potpomoći djelovanje mora i daljnje prirodno stvaranje i obradu šljunka na međi mora i žala. Dobit će se i novi trg koji će se uklopiti u priobalni ambijent i postati sastavnim dijelom tog novog izgleda Grabrove. Radovi će stajati 14 milijuna kuna te će višestruko opravdati ova ulaganja u još brži turistički razvoj Jadranova.

U Gradu smatraju kako će projektom uređenja Grabrove, kao i uređenjem luke Perčin, Jadranovo uistinu postati mjesto koje živi na moru, a ne pokraj mora. Iako Jadranovo krase mnoge lijepe plaže, one su uglavnom skrivene i teže dostupne. Ovim projektom dobit će lako dostupnu oazu u središtu mjesta koja će turiste, ali i domaće zasigurno osvojiti na prvu.

Radovi u etapama

– Jadranovo se kontinuirano razvija i to me veseli. Projekt je dugo razrađivan i pomno osmišljavan da bismo na najbolji način proveli stvaranje novog, prijeko potrebnog plažnog prostora, ali i formiranje ugodnog prostora za manifestacije i druženja uz samo more. Jakovlja, Oluja i druge vrhunske manifestacije na ovaj će način dobiti prostor kakav zaslužuju – rekao je gradonačelnik Damir Rukavina.

Nataša Car, Novi list