Prikupljeno 1.220 tona otpada iz ispalih kontejnera s broda „MSC Zoe“

Foto: Nizozemska obalna straža

Švicarska tvrtka Mediterranean Shipping Company (MSC) priopćila je kako je postignut značajan napredak u operaciji čišćenja ostataka koji potječu iz kontejnera koji su pali s kontejnerskog broda  „MSC Zoe“ 2. siječnja za loših vremenskih prilika.

Ukupno je nakon incidenta prikupljeno 1.220 metričkih tona otpada na njemačkim i nizozemskim plažama, navodi MSC, prenosi Pomorac.net.

“Angažiranjem 4 × 4 vozila, traktora i specijalizirane opreme, kao što su usisivači za plažu, operacija je postigla značajan napredak na frizijskim otocima Terschelling, Vlieland, Ameland i Schiermonnikoog, u Waddenskom moru i na kopnu”, stoji u najnovijem priopćenju.

Photo: Havariekommando

Tvrtka je angažirala Ardent Global da koordinira potragu na moru. Prema informacijama, pretraživanje pomoću sonara pomoglo je locirati stotine objekata u moru u posljednjih nekoliko dana. Dosad je na obalu izbačen 21 kontejner.

Nadležna tijela i MSC su do sada locirali 238 kontejnera, od kojih se većina prostirala na dužini od 23 milje duž nizozemskih općina Terschelling, Schiermonnikoog i istočno od ove linije.

Pomorac.net, World Maritime News

PROČITAJTE JOŠ: Čak 270 kontejnera izgubljeno s teretnog broda u Sjevernom moru