SUSAK Otežana sanacija pristaništa oštećenog u nevremenu

Foto: Morski.hr

SUSAK – I dalje je luka otoka Suska gradilište, a miješaju se radovi koji su bili predviđeni s onima koji su morali biti poduzeti zbog oštećenja prilikom nevere krajem listopada.

Kako doznaje portal Otoci.net iz Županijske lučke uprave Mali Lošinj koja je nadležna za otok Susak, očekuje se popravak oštećene opreme pristaništa do sredine veljače, pri čemu radove ometaju nepovoljni vremenski uvjeti i općenito teža dostupnost Suska. Dodaju i da je nevrijeme otvorilo nove probleme:

– Saniranjem radova koji su nastali uslijed vremenskih neprilika, došlo je do okolnosti gdje smo trebali sanirati i ostale stvari baš zbog pjeskovitog tla i konfiguracije terena. Koncem ožujka, kada i vremenski uvjeti budu povoljniji, bit će sve finalizirano – kaže ravnatelj ŽLU Filip Balija.

U tijeku su i radovi na sanaciji unutarnjeg operativnog mola u luci Susak, izvodi ih riječka „Sun Adria“, a završetak radova je predviđen za početak lipnja. Time bi završio niz građevinskih radova u luci. Investicija „teži“ 3,2 milijuna kuna s PDV-om.

Otoci.net