Kreće rekonstrukcija ceste prema trajektnoj luci Polačište na Korčuli

Foto: Jurica Gašpar

DUBROVNIK/KORČULA – Ravnatelj Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Kaštelan potpisao je Ugovor o javnoj nabavi s Predsjednikom Uprave Geoprojekta d.d. Mirkom Smiljanićem za izradu glavnih i izvedbenih projekata i ishođenje građevinske dozvole za rekonstrukciju županijske ceste Ž6224 od spoja sa državnom cestom D118 do naselja Račišće, u duljini 11,6 kilometara. Vrijednost radova iznosi 1.573.750,00 kuna.

Riječ je o cesti koja će se izraditi u sklopu realizacije projekta trajektne luke Polačište na Korčuli, a vrijednost radova procjenjuje se oko 65 milijuna kuna,  izvijestili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je važnost izvođenja projekata i ishođenja dozvole u zadanim rokovima.

– Projektiranje ove ceste treba obaviti u zadanom roku ili čak i prije, ukoliko je to moguće. Dakle, važna nam je dinamika radova zbog izvlačenja sredstava iz EU fondova, tj. Ministarstva. Mnogo zainteresiranih potražuje sredstva EU fondova, što je i logično, pa moramo požuriti da bez njih ne ostanemo – rekao je župan Dobroslavić te dodao kako je ovo jedini način da se cesta, ali i Luka Polačište isfinanciraju.

Ispred Geoprojekta d.d., Predsjednik Uprave Mirko Smiljanić izjavio je da će dati sve od sebe da sve bude kao što je prethodno i dogovoreno te da će s poslom započeti odmah nakon potpisivanja ovog Ugovora.

I.B.