ISTRA Dva muškarca preminula u moru

Foto: Pixabay / Ilustracija

PULA – U utorak, 22. siječnja oko 15.15 sati, na području Pješčane Uvale, tijekom ronjenja preminuo je 51-godišnji muškarac, izvjestila je Policijska uprava Istarska.

Dosad provedenim izvidima utvrđeno je kako je muškarac, zajedno s 53-godišnjakom, u uvali između Pješčane Uvale i Fratarskog otoka, ronio s ronilačkom opremom i bocama. U jednom trenutku, 53-godišnjak je primijetio da muškarac pluta na površini mora te da ima problema s disanjem, zbog čega ga je izvukao na obalu.

Do dolaska hitne medicinske pomoći, pružao mu je prvu pomoć, zajedno s građaninom koji je naišao. Djelatnici hitne medicinske pomoći pokušali su reanimirati 51-godišnjeg muškarca, no nažalost nisu uspjeli. Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti.

Na ribarskom brodu u Plomin Luci, u utorak, 22. siječnja oko 19 sati, pronađeno je mrtvo tijelo 60-godišnjeg muškarca. Tijelo je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti.

I.B.