SUĆURAJ DOBIO LIJEČNICU – Stigla iz Makedonije

SUĆURAJ – Ambulanta Sućuraj na otoku Hvaru konačno ima svoju stalnu liječnicu! Liječnica iz Makedonije morala je položiti nekoliko razlikovnih ispita kako bi joj se priznala inozemna diploma i od ponedjeljka je počela raditi u ambulanti u Sućurju. Nova sućurajska liječnica je 36-godišnja Divna Vojnovska.

Dolazak liječnice iz Makedonije potvrdio je portalu Dalmacija danas ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, Dragomir Petric.

– Malo me iznenađuje medijska “histerija” za ovim slučajem. U zadnje vrijeme nas liječnike se spominje u medijima samo kod loših slučajeva, a za one dobre nas se zaobiđe – uvodno se požalio ravnatelj.

– Ovdje nije vijest da je došla kolegica iz Makedonije, nego je prava vijest da se radi o prvoj lokalnoj samoupravi u našoj županiji koja joj je osigurala uvjete, a to znači stan i bonus od 50 tisuća kuna godišnje. Ona je bila prva, a tko prvi, njegova divojka! Po meni je sporedna vijest da netko tko se javio nije iz Splita nego iz Makedonije ili neke druge države. To je ono što godinama govorim otočanima. Cijena smještaja ljeti na otoku je kao tri liječničke plaće! Čuo sam da će nešto slično napraviti i neke općine u Slavoniji.

Dr. Vojnovska: Volim Dalmaciju

Dr. Divna Vojnovska otkriva da se ne boji zimske dosade na najsunčanijem hrvatskom otoku te da je već zaljubljena u more.

– Jučer je bio moj prvi radni dan u Sućurju. Zadovoljna sam. Prvi dan je bilo malo više ljudi, pretpostavljam da su se željeli upoznati. Danas je već bilo manje. Inače, u Sućurju ima oko 400 pacijenata – kazala je dr. Vojnovska.

Za Sućuraj je rekla da joj je najdraže da je na moru i da se radi o jednom mirnom mjestu.

– Smještaj je dobar, dobila sam veliki stan. Nisam još upoznala puno ljudi, ali s obzirom da sam potpisala ugovor na jednu godinu, koliko traje radna dozvola, vjerujem da ću na otoku steći i prijateljstva. Naravno, postoji mogućnost produženja ugovora. Općenito, zadovoljna sam sa svime ponuđenim.

Više pročitajte OVDJE.

Dalmacija danas