Nacionalni park Krka za rođendan poklanja besplatan vikend ulaz

SKRADIN – Iako je Nacionalni park Krka „siječanjsko dijete“, to što je zima ne znači da je lav. Zato posjetiteljima u subotu, 26. i nedjelju, 27. siječnja  daruje slobodan ulaz u Nacionalni park.

Zainteresirani se mogu pridružiti udruzi Forca 08 iz Šibenika u šetnji od Skradinskog mosta do Skradinskog buka 3 400 km dugom pješačkom stazom usječenom u desnu obalu Krke, idealnom za sve one kojima se ne žuri, koji žele doživjeti prirodu svakim svojim korakom. Polazak je u nedjelju u 11 sati kod recepcije Skradinski most.

Photo: NP Krka

Sa svoje trideset i četiri, Nacionalni park Krka u najboljim je godinama: dovoljno zreo da zna što želi i kojim putom ići, u punoj snazi i produktivnosti, a još uvijek mlad i pun poleta. U proteklih tridesetak godina Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ definirala je i učvrstila svoja načela, koja se temelje na zaštiti prirode, održivom razvoju i edukaciji. Kako kažu, važno nam je da prirodni sklad sačuvamo za buduće generacije i razvijamo se u skladu sa zahtjevima modernog vremena i potrebama drevne rijeke.

Photo: Ilija Kordić

Proteklu godinu obilježio je snažan razvoj aktivnog posjećivanja. Uređeno je i predstavljeno 470 km biciklističkih ruta a kao polazišna točka za aktivne vrste posjećivanja otvoren je novi posjetiteljski centar u Laškovici. Dvije nove staze na dvjema obalama Krke idealne su upravo za aktivni boravak u prirodi lokalnog stanovništva: Goriš – Torak na lijevoj i Vukovića Podi na desnoj. Godinu dana stariji, nastavljamo okretati kotače u tom smjeru, s vjetrom u leđa, koji nam daju svi oni koji Krku poznaju, vole i, prije svega, čuvaju.

Sponzorirani članak