VIDEO Skočio s kruzera, pa dobio doživotnu zabranu putovanja

Nick Nayden skočio je s jedanaestog kata broda za krstarenje, no to mu je sigurno posljednje krstarenje na kruzeru kompanije Royal Caribbean, budući da je dobio doživotnu zabranu putovanja na njihovim brodovima.

– Ne žalim ništa – rekao je 27-godišnjak, ali priznaje da nije razmišljao o tome prije no što se bacio s balkona

– Da sam promislio, vjerojatno bih se povukao i ne bih skočio – rekao je za KGW, podružnicu NBC-a.

U video uratku vidi se da je okružen prijateljima na balkonu kruzera “Symphony of the Seas”, koji pripada tvrtki Royal Carribean, te se smiješi u kameru prije skoka.

– Čovječe! – uzviknuo je jedan od njegovih prijatelja, očito ne vjerujući svojim očima.

Tada se gubi iz vida nekoliko trenutaka prije nego što nestane u smaragdnim vodama Nassaua na Bahamima, tridesetak metara niže.

Jednog sam jutra ustao i vidio svoje prijatelje na balkonu i rekao im:

– “Hej, bacit ću se dolje!” Svi su me ohrabrivali da to učinim pa sam rekao: “U redu, evo napravit ću to!” i sljedeće sekunde sam skočio – rekao je Nayden.

Video, objavljen na Instagramu pod naslovom “Full send” brzo je postao viralan na Internetu.

Kasnije je saznao da je u more u koje je skočio pune morskih pasa.

– To proizlazi iz činjenice da brodovi bacaju ostatke hrane i slične stvari dok su usidreni – objasnio je Nick. Dakle, morski psi bili su blizu, nadajući se da će biti hrane.

Iako je snimak postao vrlo popularan na društvenim mrežama, kompanija to nije pohvalila.

– To je vrlo glupo i nepromišljeno ponašanje, a mladić i njegovi drugovi su protjerani iz naše tvrtke i više nikada neće moći putovati s nama – odgovorio je glasnogovornik Royal Carribean.

Nayden, s druge strane, ne potiče nikoga da ga oponaša. Kaže da je osjetio jaku bol nakon pada i da mu je bilo teško hodati tri dana.

U intervjuu za Fox News mladić je rekao da je tvrtka zatražila od lokalnih vlasti u Nassauu da ih uklone s broda odmah nakon incidenta.

– Mislio sam da ću se dobro zabaviti s prijateljima i da ću morati samo plivati do obale prije nego nastavim uživati u praznicima. Nisam mislio da će posljedice biti tako ozbiljne – dodao je za kraj nepromišljeni mladić.

Za svoj povratak kući s Bahama mladići su se morali pobrinuti sami.

Maritime Herald, Pomorac.net