Paški krivolovac krivi policiju, mještane, inspekciju i najavljuje svoj povratak

PAG – Nakon što je Morski.hr načeo temu nelegalnog izlova školjaka u podmorju otoka Paga, i drugi hrvatski mediji su se uhvatili ove teme, pa tako RTL zaključuje da su stanovnici Paga ljuti zbog ilegalnog izlova. Isti čovjek uporno vadi i do tisuću kilograma tjedno, a on im odgovara da neće stati. 

Cijela stvar eskalirala je u nedjelju 13. siječnja, kad se 15- ak Pažana brodovima stiglo do mjesta gdje Saša Eles skupljao školjke.

– Dogodilo se da, zahvaljujući Hrvatskoj vojsci i medicinskom osoblju, meni je spašen život u zadnji čas. Još sada mi je aspolutno nejasno ponašanje institucija, pogotovo policije i njihovih delatnika, koji su očito u sprezi sa tim linčovateljima sa Paga – govori Saša Eles, ribar.

Te nedjelje – kaže Saša Eles – Pažani su ga pokušali ubiti, a protiv njega su se navodno urotili – baš svi.

PROČITAJTE JOŠ: PAG Krivolovac nakon sačekuše mještana uhvaćen na djelu, oprema mu zaplijenjena

Photo: Čitatelji

– Ovo što se meni dešava, organizirana urota, linč, ne znam kojim izrazom bi se izrazio, to je ono što ja doživljavam od građana Paga. A u svim tim događanjima, u nekoliko navrata mi je pokušano oduzimanje života. Na vrlo grub način. A da ne kažem koliko je puta uništena moja imovina, otuđena moja imovina ili je bilo pokušaja otuđivanja moje imovine – govori Saša Eles, ribar

Na ključno pitanje lovi li u nedozvoljenom području – odgovara da to ne radi.

– Oni su u više puta, ne znam ni ja koliko puta sudjelovali u inspekcijskom nadzoru nadamnom. Prilikom tih prvih susreta i odnosa s inspekcijom kada sam im ja objasnio kako sam ja protumačio pravilnik, oni su zastali i rekli da moraju provjeriti sa šefovima svojima da nisu sigurni, ali da postoji šansa da je to moje tumačenje ispravno – govori Saša Eles, ribar.

PROČITAJTE JOŠ: VIDEO: PREKOMJERNI IZLOV – S bocama u Paškoj uvali vade tone školjaka

Ilustracija / Photo: Screenshot/Čitatelj

No, iz Ministarstva tvrde suprotno:

“Ribarska inspekcija sve učestalije radi nadzore na tom području. Gospodina Elesa su nekoliko puta uhvatili da skuplja školjke na nedozvoljenom području i zato su mu oduzeli ronilačku opremu, školjke i protiv njega su pokrenuli prekršajni postupak”.

Unatoč svemu, Eles Pažanima obećaje svoj povratak:

– Ja bi im poručio ovim putem da se vraćam nazad. Iako mi liječnici savjetuju da objesim peraje o klin, da je moje zdravstveno stanje vrlo ugroženo, ja ne mislim odustati – kaže Saša Eles, ribar za RTL televiziju.

Cijelu priču i video možete pogledati OVDJE.

Želite li podijeliti s nama Vašu morsku priču, pišite nam na adresu: info@morski.hr

I.B.