Crnogorac skočio s kruzera, spasitelji nakon 24 sata obustavili potragu

Pljevljanin Enis Mahić (26) skočio je 24. siječnja s kruzera “Majesty of the Seas” američke kompanije “Royal Caribbean” iz Miamija, na kojem je bio zaposlen. Nakon 24 sata potraga za njim je obustavljena, jer, kako je ustanovila komisija tamošnjih vlasti, nije moguće da netko preživi u oceanu nakon toliko vremena.

Američki mediji pisali su da je potragu pokrenula Obalna straža i da su aktivno tražili mladića, ali bezuspješno. Kako su javili, straža je dobila poziv od posade broda da je mladić skočio s palube. Kruzer je u trenutku nestanka Mahića bio na Bahamima, u glavnom gradu Nasau i otoku Coco Key.

Obitelji je rečeno da je Mahić skočio svojom voljom, zbog čega policijska istraga nije ni provedena, piše Dnevni avaz.

– Uglavnom su nam svi dali zatvorene informacije. Stupili smo u kontakt s kapetanom broda i njegovim kolegama. Svi uglavnom kažu da ništa nisu vidjeli niti čuli. Tijekom istrage nisu uzete izjave svjedoka. Oni su sami ustanovili da je to napravio svojom voljom i to je to što se tiče njih. Jedino tko može pokrenuti i da putem Crnogorskog veleposlanstva kontaktira tamošnje vlasti i organiziraju makar još jednom potragu za njim je Ministarstvo vanjskih poslova u Crnoj Gori – rekli su iz obitelji Mahić za portal CdM.

Oni su istaknuli da ne gube nadu i da će barem biti pronađeno tijelo.

– Nema nikakvog razloga da bi Enis sam skočio s palube. Na tom brodu je dobro zarađivao i nije imao nikakvih problema – navodi obitelj.

Portal CdM prenosi da je kontaktirao Ministarstvo, iz kojeg im je rečeno da su upoznati sa slučajem i da će informacije dobiti uskoro.

Česta samoubojstva na kruzerima

Prema pisanju web stranice “Cruiselawnews”, ovo nije jedini slučaj da je netko od članova posade izvršio samoubojstvo.

Tijekom posljednja dva mjeseca dva člana posade na brodovima ove kompanije, ali i jedan časnik na brodu tvrtke “Celebrity Cruises”, skočili su s palube. Kako se navodi, u sva tri slučaja očigledno je riječ o samoubojstvu. Prema podacima iz 2000. godine, na kruzerima je 335 osoba skočilo u more, od čega samo prošlog mjeseca 26.

I jedan Beograđanin izvršio je samoubojstvo na kruzeru. Nikola Arnautović (22) početkom  kolovoza 2018. godine pronađen je obješen u kabini kruzera “Carnival Fascination” nakon što mu šefovi nisu htjeli dozvoliti hitno bolovanje koje je zatražio samo dva dana prije tragedije. Nakon njegove smrti pokrenuta je peticija da se kao stalni članovi posade uključe i psiholozi.

Dnevni avaz

Vaš komentar