Napokon zgrada putničkog terminala u šibenskoj luci

Foto: Boris Kačan

ŠIBENIK – Radovi na izgradnji zgrade putničkog terminala na gatu Vrulje počet će u listopadu ove godine, a financiranje će biti osigurano iz europskih sredstava i dijelom kreditom HBOR-a- najavio je  nakon obilaska Luke Šibenik Anđelko Petrinić, pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture.

– U planu je  izgradnja zgrade pomorsko-putničkog terminala gdje bi se smjestile sve ustanove u funkciji same luke i prometnog procesa, Carina, Kapetanija, Lučka uprava i druge. U teretnom dijelu Luke Šibenik kreditom HBOR-a za koji je Ministarstvo osiguralo sredstva u trogodišnjem razdoblju krenut će se u izgradnju dijela operativne obale od Rogača do Dobrike i rekonstrukciju cestovne i željezničke obalne infrastrukture u dijelu Luke – kazao je Anđelko Petrinić.

Vrijednost pomorsko-putničkog terminala na gatu Vrulje je oko šest milijuna eura, a ministarstvo je u svom proračunu osiguralo sredstva za kreditno zaduženje, odnosno za pokriće glavnice i kamata.

Čedo Petrina, ravnatelj Lučke uprave Šibenik iskazao je zadovoljstvo što se nakon sezone kreće u realizaciju projekta pomorsko-putničkog terminala u Šibeniku te  također u uređenje dijela teretne luke.

Gradonačelnik Željko Burić istaknuo je nužnost uređenja ovog dijela grada s obzirom na gospodarski oporavak Šibenika te turistički uzlet, naglasivši da su osobito otočani zaslužili bolje uvjete svakodnevnog funkcioniranja.

Mario Marotti, Šibenski portal