Photo: Facebook video/Screenshot

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za nautičare i pomorce na jako jugo. Brojne pomorske linije stoga ne prometuju. 
Mjestimični udari juga u jačanju. More mjestimice 5, sutra sredinom dana na otvorenom dijelu južnog Jadrana 6. Postoji manja mogućnost za nevere.
Upaljen je narančasti meteoalarm za cijelu obalu, a to znači jako i vrlo jako, mjestimice olujno jugo. Najjači udari vjetra 35-55 čvorova 65-100 km/h).
Photo: DHMZ / Screenshot

Hrvatski autoklub izvještava da su zbog jakog juga u prekidu:

  • trajektne linije: Lopar-Valbiska, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, Brestova-Porozina,
  • katamaranske linije: Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Split, Korčula-Hvar-Split, Split-Bol-Jelsa, Split- Hvar-Vela Luka- Ubli,
  • brodske linije: Zadar-Preko, Mali Lošinj-Unije-Susak, Komiža-Biševo, Milna-Rogač-Split.

Trajekt na liniji 604 Split- Vela Luka- Ubli u 17:00 isploviti će iz Splita do Vela Luke, isplovljavanje prema Ublima je otkazano.

Trajekt na liniji 604 Split-Vela-Luka -Ubli s polaskom iz Splita u 10:30 plovi samo do Vela Luke, bez pristajanja u luci Ubli. Povratak iz Vela Luke za Split je u 17:45 sati.

Trajektna linija Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Kaprije.

Brodska linija 505 Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice bez pristajanja u Prvić Luku.

Brodska linija Vrgada-Pakoštane-Biograd vozi bez pristajanja u luci Pakoštane, a prema plovidbenom redu za Biograd.

Katamaran Bišovo neće ispoviti danas petak 01.02.2019. ni sutra 02.02.2019. god. na liniji 9141 Pula – Zadar zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

D.G.