Photo: Jurica Gašpar

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za pomorce i nautičare na udare juga jačine 35-60 čvorova. More ponegdje 5, na južnom i dijelu srednjeg Jadrana 6. Mjestimice nevere. Vrijeme na Jadranu je izrazito opasno, pa je upaljen crveni alarm za Istru, Kvarner i Riječko područje, dok je ostatak obale od jučer u narančastom. 

Zbog olujnog vjetra, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom preko Gornjeg Jelenja (DC3), izvještava Hrvatski autoklub.

Mjestimice obilna kiša, ponegdje u kraćem vremenu. Moguće su bujične poplave! Osobito u Istri i na Riječkom području. Prognostičari predviđaju količinu oborine veću od 55 mm.

Zbog jakog juga u prekidu su:

  • trajektne linije: Lopar-Valbiska, Brestova-Porozina, Šibenik-Kaprije-Žirje ,Trogir-Drvenik Mali-Drvenik-Veli, Sumartin-Makarska, Vis-Split, Drvenik-Sućuraj, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Prapratno-Sobra, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ,
  • katamaranske linije: Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-BrbinjMali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela Luka- Hvar-Split, Sobra-Šipan-Dubrovnik,Korčula-Hvar-Split, Milna-Rogač-Split, Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava,Zadar-Premuda-Silba-Olib,
  • brodske linije: Zadar-Preko, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Vrgada – Pakoštane – Biograd.

Šibensko okružje:

  • Brodska linija Šibenik – Zlarin – Prvić Luka – Šepurine – Vodice u prekidu je do daljnjega.

Trajekt na liniji 604 Split-Vela Luka-Ubli isploviti će u 15:00 sati samo do Vela Luke, bez uplovljavanja u luku Ubli.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

03.02.2019. god. katamaran na liniji Sobra-Šipan-Dubrovnik isplovit će u 08:00 umjesto u 14:00 sati iz luke Sobra, a u 16:00 iz luke Dubrovnik.

I.B.