Pomozite Cavtatu da postane najbolja europska destinacija u 2019.!

CAVTAT – Nakon što  je poznati portal European Best Destination grad Zagreb proglasio najboljom europskom Božićnom destinacijom u Europi tri godine za redom, te  Grad Zadar kao najbolju europsku destinaciju u 2016.godinu, ove godine nominirao je Cavtat. Tako se Cavtat našao na listi  20 destinacija nominiranih za najbolju europsku destinaciju 2019. među kojima je  i Genova, Malaga, Budimpešta pa čak i Rim. Nakon prvog tjedna Cavtat je ušao je u TOP 10 destinacija.

Kao i do sada, za osvojiti titulu, potreban je i vaš glas.

Kako glasovati? Glasovanje je iznimno jednostavno, dovoljan je klik na stranicu europeanbestdestinations.com/vote4Cavtat/ i svega par sekundi vašeg vremena da odaberete Cavtat među ponuđenim destinacijama. Nije potrebna registracija na stranici, no važno za napomenuti je to da se glasovati može jednom tjedno s jedne IP adrese. Natjecanje traje do 5. veljače, a glasati za Cavtat, mjesto gdje je živjeti užitak, mogu svi.

Photo: TZ Općine Konavle

Rame uz rame velikim europskim gradovima

Tko god da je posjetio Cavtat složit će se kako su rijetka mjesta koja na tako malom prostoru pružaju posjetitelju tako mnogo – prirodne ljepote, bogato kulturno i povijesno nasljeđe, te ostale standarde turističke ponude usklađene sa zahtjevima današnjih turista. Mir koji pruža Cavtat u omjeru sa sadržajem kojeg nudi čini ga izuzetno poželjnom destinacijom, a sada to potvrđuje i nominacija kojom Cavtat staje rame uz rame velikim europskim gradovima.  Uz ovu nominaciju European Best Destination svrstao je Cavtat među najbolje i u kategorijama: «Najbolja destinacija za ljubitelje prirode» te «Najbolja romantična destinacija».

– Sama nominacija već puno znači i otvara dodatne prilike za razvoj i promidžbu Cavtata, destinacije koja iz godine u godinu bilježi rast turista  – što je jasan pokazatelj kako ima sve veći značaj na listi putovanja brojnih turista iz cijelog svijeta. Drago nam je da je udruga European Best Destination prepoznala Cavtat, a bit će nam izuzetno drago da se što veći broj ljudi priključi i da svoj glas za Cavtat – izjavio je Frano Herendija, direktor Turističke zajednice općine Konavle.

Nagrada za najbolju destinaciju u Europi održava se od 2009. godine, a organizira je European Best Destinations (EBD), europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, nastala s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi te u suradnji s turističkim uredima i udrugom EDEN, na europskoj i svjetskoj razini, promovira veće razumijevanje bogatstva, raznolikosti i kvalitete europskih destinacija.

Marina Ruso