Potukli se crnogorski pomorci na brodu – Jedan nožem ozlijedio sunarodnjake

Foto: Pixabay / Ilustracija

Dvojica crnogorskih pomoraca lakše su, a jedan teže ozlijeđen u incidentu koji se u srijedu dogodio na brodu za prevoz kontejnera „MSC Marta“ na pučini Atlantika.

Trojicu Crnogoraca je, kako neslužbeno doznaju crnogorske Vijesti, nakon svađe napao i nožem ozlijedio njihov sunarodnjak, Danilo Adžić iz Cetinja – mornar na „MSC Marti“. U tom incidentu A.D. iz Bara i Đ.S. iz Kotora – mehaničar i fiter na brodu, zadobili su lakše tjelesne ozljede, dok je brodski kuhar S. Š. iz Herceg Novog, teže ozlijeđen. Njegove ozljede su bile toliko ozbiljne da je S.Š. morao biti hitno evakuiran s broda koji plovi Atlantikom, između luka Kusedo u Dominikanskoj Republici i Santos u Brazilu. Stoga je za tog pomorca s najbližeg kopna – Francuske Gvajane, stigao helikopter s medicinskim timom koji je preuzeo ranjenika i prevezao ga do najbliže bolnice. Zbog predostrožnosti s broda je helikopterom tom prilikom evakuiran i Đ.S. čije su ozljede bile ozbiljnije od onih koje je pretprio njegov kolega, A.D.

S.Š. i Đ.S. su adekvatno medicinski zbrinuti i zadržani na daljem liječenju u jednoj bolnici u Francuskoj Gvajani.

Ostatak posade broda, među kojoj ima još crnogorskih pomoraca, uspio je svladati napadača Adžića koji je potom izoliran i zatvoren. On će ostati u pritvoru na „MSC Marti“  i narednih par dana dok kontejneraš od 72.000 tona koji pripada talijansko-švicarskoj kompaniji Mediteran Shipping Company, 4. veljače po rasporedu ne uplovi u Santos. Tamo će Adžić biti predan brazilskoj policiji koja će protiv njega pokrenuti kriminalističku istragu.

Vijesti