Nitko ne želi graditi marinu u Crikvenici? Vlada poništila pustupak davanja koncesije

Photo: Boris Kačan

CRIKVENICA – Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog Odluke o poništenju postupka davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma Crikvenica.

Naime, tijekom postupka javnog prikupljanja ponuda nije zaprimljena niti jedna ponuda za dodjelu koncesije na predmetnome području pomorskog dobra, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Photo: Grad Crikvenica

Naime, javno otvaranje ponuda održano je 19. listopada 2018. godine, kad je Povjerenstvo za otvaranje ponuda konstatiralo kako u propisanom roku za dostavu ponuda u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture nije zaprimljena niti jedna ponuda, stoga je Ministarstvo mora prometa i infrastrukture, sukladno članku 38. stavku 1. točki 2. i stavku 2. Zakona o koncesijama, predložilo poništenje postupka davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma Crikvenica, stoji u obrazloženju Odluke kojeg je objavila Vlada Republike Hrvatske.

D.G.