Cavtatu osmo mjesto, a Budimpešta proglašena najdestinacijom

CAVTAT – Više od pola milijuna ljudi sudjelovalo je u glasovanju za najbolju europsku destinaciju 2019. Među 15 objavljenih najboljih destinacija našao se i naš Cavtat, i to na 8. mjestu rang-ljestvice. Na popisu destinacija je i Kotor, koji se nalazi na 13. mjestu.

 “Hrvatska je jedna od najljepših zemalja na svijetu, a Cavtat, smješten na jadranskoj obali, pravi je dragulj. Briljantno lijep, ovaj mali gradić nalazi se samo 20 km od Dubrovnika. Cavtat će vas zavesti ljepotom krajolika, ali i bogatstvom svoje kulturne i povijesne baštine … i gastronomije!

Mjesta poput Cavtata, koja posjetiteljima nude toliko mnogo, su zaista rijetka. Njegov krajolik, bogato kulturno i povijesno nasljeđe, kao i niz usluga koje se posjetiteljima nude, ispunjavaju zahtjeve današnjih turista, što Cavtat čini jednim od najatraktivnijih destinacija na Jadranu.

Cavtat je pogodan za sve vrste putnika. Možete šetati, voziti se biciklom, jahati ili uživati ​​u sportovima na vodi. Cavtat je također idealan izbor za obiteljski odmor uz sunčanje ili za aktivan odmor. Dođite i napunite baterije u Cavtatu, jednoj od najljepših destinacija u Europi.” – pohvaljen je Cavtat na stranici europeanbestdestinations.com.

Photo: Jurica Gašpar

Budimešta na prvom mjestu, Kotor na 13. 

Najboljom Europskom destinacijom proglašena je Budimpešta. Na drugom je mjestu je grada Braga u Portugalu, a na trećem Monte Isola u Italiji. Zatim slijedi Metz u Francuskoj, Poznany u Poljskoj, Malaga u Španjolskoj, Genova u Švicarskoj. Na osmom je mjestu naš Cavtat, a zatim slijedi Bratislava, Sainte-Maxime u Francuskoj, Dinant u Belgiji, AtenaKotorRiga te Firenca, piše Narod.hr.

Grad Kotor na stranici je opisan ovim riječima:

“Kotor je definitinvno “najtrendi” destinacija u Europi. Kotor je autentičan, šarmantan, s ljepotom koja oduzima dah. Grad je savršen za opuštajući boravak, za sladokusce, za ljubavnike, ali i za ljubitelje planinarenja, povijesti, kulture.

Kotor je idealno odredište za ljude koji traže autentičnost i nova iskustva. Posjetite utvrde Starog grada, prošetajte do vrhova Kotora ili istražite zaljev “Boka Kotorska“, jedan od najljepših zaljeva u Europi.

Kotor je izvrstan izbor za one koji se ne mogu odlučiti hoće li imati aktivan ili opuštajući odmor na suncu ili pak žele otkriti baštinu, kulturu i povijest; žele li imati obiteljski odmor ili romantično putovanje.

Kotor je pogodan za sve. Ove godine zaboravite na velike prijestolnice i opustite se u Kotoru, jednoj od najljepših destinacija u Europi.

Rezervirajte letove i smještaj po najpovoljnijim cijenama, kao i svoje izlete i aktivnosti u Kotoru, poput izlet brodom da biste otkrili “Gospu od Škrpjela” i plivali u Modroj špilji.”

Narod.hr