Predstavljanje projekta dogradnje luke Crikvenica

Photo: Boris Kačan

CRIKVENICA – U studenom 2018. godine potpisan je ugovor o dogradnji luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luke Crikvenica.  Zajedno s dogradnjom luke Selce i koncesijom za luku Perčin u Jadranovu, dogradnja luke Crikvenica predstavlja najznačajniji projekt od osnivanja Županijske lučke uprave Crikvenica te jedno od najvećih ulaganja u pomorsko dobro na području Primorsko-goranske županije, izvijestili su iz Županijske lučke uprave Crikvenica. 

Radovi su ukupne vrijednosti gotovo 33 milijuna kuna, od čega je 27.869.937,04 kuna financirano iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Kako bi javnosti predstavila projekt modernizacije i proširenja lučke infrastrukture u luci Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica organizira konferenciju za medije koja će se održati u petak, 15. veljače 2019. u 10 sati, na kojoj će se okupljenima obratiti zastupnik Europskog parlamenta Tonino Picula, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina te ravnatelj Središnje agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric.

Kako kažu, javnosti žele prezentirati ovu važnu investiciju koja će promijeniti vizuru crikveničke rivijere nabolje.

PROČITAJTE JOŠ: Nitko ne želi graditi marinu u Crikvenici? Vlada poništila pustupak davanja koncesije

I.B.