Autobusna stanica u Gaženici za koji dan ispred zgrade terminala

Photo: Youtube/Screenshot/ dr. sc. Mate Kosor

ZADAR – Lučka uprava Zadar je priopćila o preseljenju autobusne stanice koja je od izgradnje putničke luke u Gaženici neprimjereno stajala bez nadstrešnice. 

“U skladu s dinamičkim planom preseljenja, Lučka uprava Zadar jučer je počela selidbu u novu zgradu terminala. Carinska služba i Granična policija nastavit će rad u novim prostorijama najkasnije do 7. ožujka, a u drugoj će se fazi organizirati granični prijelaz za RO-RO koji će biti spreman do otvaranja linije Zadar – Ancona.

Lučka uprava Zadar jučer je započela selidbu u novu zgradu terminala i očekuje se da će se preseliti do kraja sljedećeg tjedna. Do tada će se preseliti i policijska oprema iz privremenog graničnog prijelaza u zgradu terminala. Za desetak dana započet će prodaja Jadrolinijinih karata u zgradi terminala, a početkom prodaje Jarolinijinih karata promijenit će se i položaj autobusne stanice za koju je napravljena nadstrešnica. Lučka će se kapetanija seliti prema svome programu, budući da njeno preseljenje ne utječe na rad terminala.

Prvi kruzer, Costa Venezia, u Zadar dolazi 7. ožujka te će na novome terminalu sve biti spremno za doček.

Sukladno Zakonu o prostornom uređenju, Lučka uprava Zadar podnijela je zahtjev za promjenu namjene i uporabe privremene zgrade terminala. Tim zahtjevom promijenit će se namjena privremene zgrade terminala u zgradu Lučkog kontrolnog centra. Zgrada se arhitektonski uklapa uz novu zgradu terminala te posjeduje svu potrebnu infrastrukturu, uključujući i 90 parkirnih mjesta”, stoji u priopćenju Lučke uprave Zadar.

Podsjetimo, putnički terminal i cijela putnička luka vrijedna milijardu kuna su dovršeni, ali do nedavno nije bilo ni nadstrešnice na stajalištu autobusa. I dok su naši ljudi koji putuju s otoka kisnuli i bili izloženi vjetru, za potrebe putnika na kruzerima, na istom ovom putničkom terminalu, izgrađen je veliki pješački most, tako da iz zgrade terminala mogu doći do svog luksuznog broda.

PROČITAJTE JOŠ: NEPRAVDA U GAŽENICI: Dok čekaju brod, bogatima terminal i tunel, otočanima kiša i vjetar

D.G.