Plenković podsjetio Riječane i Puljane koliko je milijardi otišlo u Uljanik

Foto: Uljanik

ZAGREB – Premijer Andrej Plenković se na sjednici Vlade osvrnuo na Uljanik, rekavši da se očekuju daljnje aktivnosti  oko sljedećih koraka u vezi programa restrukturiranja i planiranih susreta idućega tjedna u Bruxellesu s Europskom komisijom.

Podsjetio je da je Hrvatska dosad u prosincu i siječnju isplatila više od 2,8 milijarde kuna protestiranih državnih jamstava te poručio da je važno da javnost shvati koliki je to iznos.

Naglasio je da bi hrvatski proračun u 2018. nedvojbeno imao proračunski višak da nije bilo tih obveza koje u najvećoj mjeri datiraju iz vremena prije ove Vlade.

Također, podsjetio je na angažman Vlade tijekom 2018. godine, kada su zahvaljujući njezinim naporima isplaćene praktički sve plaće u škverovima i u Puli i u Rijeci, što je, kazao je, još jedan doprinos Vlade Puli, Rijeci, Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

– Tako da je važno da ljudi i u Rijeci i u Puli imaju jasan dojam koliko je Vlada pomogla već do sada ovim brodogradilištima, a ne da se stječe dojam dojam zbog nekih politikantskih izjava da to nije slučaj. Međutim kako dalje, to ćemo nakon temeljite analize zajednički procjenjivati i kroz  razgovore i kroz realne i ostvarive prognoze koje su moguće – zaključio je premijer Andrej Plenković.

Photo: Facebook/Luka Ploče/Ilustracija

Bilaver novi predsjednik Upravnog vijeća Luke Ploče

Razriješena je dosadašnja predsjednica Upravnoga vijeća Lučke uprave Ploče, mr. sc. Maja Markovčić Kostelac. Novim predsjednikom Upravnoga vijeća Lučke uprave Ploče, imenovan je pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture, Josip Bilaver.

D.G.