Prezentacija rekonstrukcije lukobrana ‘Puntin’, projekta od devet milijuna kuna

Puntin Korčula, lukobran- Photo: DNŽ

KORČULA – Nakon što je Županijska lučka uprava Korčula izradila svu potrebnu projektno tehničku dokumentaciju te ishodila građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije lukobrana “PUNTIN” u Gradskoj vijećnici Grada Korčule je održana i prezentaciju sanacije.

Ravnatelj ŽLU Korčula Vedran Leleković je izrazio zadovoljstvo prije svega što je Lučka uprava ishodila građevinsku dozvolu i što će radovi na sanaciji PUNTINA krenuti kroz deseti mjesec te će se tim pothvatom spriječiti da dođe do njegovog urušavanja.

Zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo istaknuo je kako je ovo jedan od osam projekata koje priprema Dubrovačko-neretvanska županija koji će se financirati iz fondova EU.

– Svi ti projekti nalaze se na listi projekata prihvatljivih za financiranje iz sredstava EU putem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Vrijednost ovog projekta je oko devet milijuna kuna, a 85 posto sufinancira EU. Radove očekujemo nakon turističke sezone, a ovdje moramo istaknuti još i luku Perna, kao i obilaznicu Orebića koja će zasigurno ići u izgradnju – rekao je Cebalo.

PROČITAJTE JOŠ: KORČULA Rekonstrukcija lukobrana Puntin kreće nakon sezone

I.B.